Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Vista Killer Resign...

Μετά την απόφαση μου να αποσυρθώ από όλα τα ελληνικά forum που συμμετείχα μέχρι τώρα αποφάσισα να σταματήσω να ενημερώνω και αυτό εδώ το blog.
Πρίν από ένα χρόνο περίπου με ενθουσιασμό άρχισα να συμμετέχω σε όλα τα ελληνικά forum για linux με το όνομα chek2fire και να βοηθάω τους νέους χρήστες σε όποια προβλήματα αντιμετώπιζαν. Insomnia, adslg, pcmag, linu format, the lab, hellug είναι μερικά από τα forum που καθημερινά έγραφα με πάνω από 4000 μηνύματα στο ενεργητικό μου. Φυσικά αυτό το έκανα σαν μια μικρή ανταπόδοση σε ότι μου προσφέρετε τελείως ελεύθερα και σαν μια μικρή προσωπική προσπάθεια διάδοσης του ελεύθερου λογισμικού και τις ιδέες του που το συνοδεύουν. Για τον ίδιο λόγο ανέβασα και αυτό εδώ το blog και έγραψα τις οδηγίες για την σωστή ρύθμιση του compiz-fusion.
Δυστυχώς όμως δέχτηκα καθημερινά επιθέσεις σχεδόν σε όλα τα forum από τους λεγόμενους παλιούς linux χρηστες και από το κατεστημένο που υπάρχει σε αυτό τον χώρο. Με κατηγόρησαν για μισθωμένο υπάλληλο της canonical, για άσχετο που δεν έχει δικαίωμα να έχει άποψη για κάποιον που υπερασπίζετε τις καινοτομίες σε ένα χώρο που δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα. Κολλημένα μυαλά και δυστυχώς μια κοινότητα οπισθοδρομική κολλημένη στο παρελθόν και με αντιδράσεις όπως των ηλικιωμένων απέναντι στις χαρούμενες φωνές των παιδιών.
Τα γεγονότα αυτά μαζί με μερικές έντονες συναισθηματικές αλλαγές που περνάω τον τελευταίο καιρό με οδήγησαν στην απόφαση να αποσυρθώ πλέον από τον χώρο.
Για όποιον θέλει μπορεί να πάρει αυτόν τον οδηγό και να τον χρησιμοποιήσει αυτούσιο η ακόμα και κομμάτια του και να τον βελτιώσει. Δεν έχω καμιά απαίτηση πνευματικής ιδιοκτησίας.
Για το τέλος θα αφιερώσω μερικούς στίχους που τους ανέβασε κάποιος στο insomnia σαν απάντηση μετά από ένα έντονο flame war που είχα εκεί

Με χάδια τρομαγμένα,
με διψασμένα χάδια
του νου μου τα σκοτάδια
απόψε ντύνομαι
Λευκό πανί υψώνω
και πάω όπου με πάει
αυτό που με σκορπάει,
σου παραδίνομαι

Φωτιά μου εσύ κι αέρας
στο σύνορο τούτης της μέρας
Τη φλόγα σου δως μου
και γίνε μου φως μου
χρυσόμαλλο δέρας
Φωτιά μου εσύ κι αέρας
στο σύνορο τούτης της μέρας
Το γέλιο σου δως μου
και γίνε του κόσμου
το πέρας

Μονάχη μες τους ξένους
και μες τους φίλους μόνη
να 'ξερα τί σε σώνει
στον πόνο στη χαρά
Γυαλί που δεν ραγίζει
θα 'βρισκα να σου τάξω
Πες μου πως να πετάξω
με δανεικά φτερά

Φωτιά μου εσύ κι αέρας
στο σύνορο τούτης της μέρας
Τη φλόγα σου δως μου
και γίνε μου φως μου
χρυσόμαλλο δέρας
Φωτιά μου εσύ κι αέρας
στο σύνορο τούτης της μέρας
Το γέλιο σου δως μου
και γίνε του κόσμου το πέρας

Της φυλακής μου πόρτα
εσύ και αντικλείδι
και γω μικρό στολίδι
στον άσπρο σου λαιμό
Θα πω ένα τραγούδι
σήκω να το χορέψεις
Τα μάτια να μου κλέψεις
για πάντα πριν χαθώ

Cya...

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι στίχοι είναι του Μίλτου Πασχαλίδη.

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί να ασχολείσαι με άτομα τα οποία όπως λες είναι κολλημένα και πράγματι στο Linux υπάρχουν πάρα πολλά. Aν δεν κάνω λάθος εσύ ήσουν σε ένα τεύχος του Linux format και αν θυμάμαι καλά το επάγγελμά σου δεν είχε κάμια σχέση με Η/Υ, όπως και το δικό μου...Ιχθυολόγος!! Άποψη μου είναι ότι δεν πρέπει να σε επηρεάζουν τέτοια γεγονότα και απο ότι έχω δει στο forum του Ubuntu η δουλεία σου είναι πολύ καλή και σου αξίζουν συγχαρητήρια!) Άτομα σαν και εσένα δεν πρέπει να φεύγουν απο το ελεύθερο λογισμικό.
Ξανασκέψου το, χαλάρωσε, λύσε τα προβλήματα σου και ξανα επέστρεψε δριμύτερος......!

Φιλικά Νίκος(Nsk)

Ανώνυμος είπε...

αφιέρωση από γνωστό τραγουδάκι:

μαζί τους ασχολείσαι
ποσό μ... είσαι.

δεν αξίζει φίλε Σπυρο να χαλάς την ζαχαρένια σου και δη με άτομα που στα συγκεκριμένα τόπικ τους τα χώσανε και οι άλλοι.

τεσπα, ότι αποφασίσεις τελικά είναι σωστό να το αποδεχθούμε, εξάλλου αυτοί θα χάσουν, άν και μαζί με αυτούς αρκετοί νέοι χρήστες θα στερηθούν πολυτιμες συμβουλές.


giannis12a

Ανώνυμος είπε...

Δεν αξίζει να χαλιέσαι έτσι!
Και αυτό δεν έγινε σε όλα τα φόρουμς.
Σε ένα μάλιστα επιβραβεύτηκες! Δεν είναι όλες οι κοινότητες το ίδιο. Ευτυχώς το κατάλαβα νωρίς και πλέον ασχολούμαι με μόνο δυο από αυτές που πραγματικά αξίζουν!

Ανώνυμος είπε...

διαφωνίες και κόντρες πάντα θα υπάρχουν μέσα σε κοινότητες. δεν έχει να κάνει με παλιούς και νέους λινουξάδες, είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό ;)

πάντως στο hellug forum (απ' όσο θυμάμαι τουλάχιστον) δεν έχει υπάρξει ποτέ χοντρή κόντρα μεταξύ χρηστών για θέματα διανομής, window managers, κλπ

δεν παρακολουθώ βέβαια τα υπόλοιπα forums, οπότε δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς όταν λες "καθημερινές επιθέσεις".

ελπίζω πάντως να συνεχίσεις, έστω και μόνο απ' αυτό εδώ το blog

Ανώνυμος είπε...

Vista Killer, μην ασχολείσαι με ανεγκέφαλους (που νομίζουν οτι ξέρουν και από Ελεύθερο Λογισμικό....)!

Το μόνο σίγουρο είναι οτι έχεις βοηθήσει πολύ κόσμο και με τα posts σου σε διάφορα fora αλλά κει με το blog σου (εγώ προσωπικά ίσως σήμερα να μην ήμουν Linux user αν δεν υπήρχε ο οδηγός για το Compiz να μου τραβήξει την προσοχή προς το GNU/Linux)!

Κάνε το διάλειμμά σου, φόρτωσε τις μπαταρίες σου και ξαναέλα δριμμύτερος μόλις αισθανθείς έτοιμος!

Ανώνυμος είπε...

Ρε αστους να κουρευονται και κανε την παρτι σου.
Το να τα παρατησεις για αυτους τους κανεις χαρη. Το να τα παρατησεις για αλλους λογους ομως οχι.

Unknown είπε...

Αν ένας Linuxas τα παρατούσε με την πρώτη δυσκολία σήμερα δεν θα είχαμε αυτό το εκπληκτικό λειτουργικό στα χέρια μας

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά ελπίζω να συνεχίσεις την εξαιρετική δουλειά που έχεις κάνει εδώ! Είναι πραγματικά λίγοι αυτοί που μπορούν να προσφέρουν τόσο αποτελεσματικά κι έντεχνα στον χώρο μας!
Η τελική απόφαση είναι δική σου, εγώ δεν έχω παρά να υποβάλλω το σεβασμό και την εκτίμησή μου! Να είσαι καλά!

Ανώνυμος είπε...

Λίγο καθυστερημένα αλλά στο καλό και να μας γράφεις. Τρολλ 3ης διαλογής έχουμε πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Λίγο καθυστερημένα αλλά στο καλό και να μας γράφεις. Τρολλ 3ης διαλογής έχουμε πολλά.

Ανώνυμος είπε...

τα posts σου με έχουν βοηθήσει πάρα πολλές φορές.

όπως και να χει πιστεύω ότι απλά είναι μία φάση που πρέπει να περάσει.

σε περιμένουμε

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε εσύ τι είσαι; να υποθέσω πρώτης διαλογής;

greg είπε...

Για σου φίλε μου
Να ξέρεις ότι σε συμμεριζόμαστε , με όλοι μας την καρδιά εδώ , και όσο για αυτούς τους κυρίους – κυρίες κανε μου την χάρη και πρόσεξε αν η συμπεριφορά τους θυμίζει Έλληνα προσκοπικά την έχω πατήσει πολλές φορές και το μυστικό αυτόν είναι ότι δεν έχουν ελληνική συμπεριφορά γιατί δεν είναι Έλληνες , δεν θα αναλύσω εδώ το γιατί , απλά εδώ θα αφήσω το μήνυμά μου ως την ελάχιστη συμπαράστασή μου στο πρόσωπό σου.

greg είπε...

Για σου φίλε μου
Να ξέρεις ότι σε συμμεριζόμαστε με όλοι μας την καρδιά εδώ , και όσο για αυτούς τους κυρίους – κυρίες κανε μου την χάρη και πρόσεξε αν η συμπεριφορά τους θυμίζει Έλληνα προσκοπικά την έχω πατήσει πολλές φορές και το μυστικό αυτόν είναι ότι δεν έχουν ελληνική συμπεριφορά γιατί δεν είναι Έλληνες , δεν θα αναλύσω εδώ το γιατί , απλά εδώ θα αφήσω το μήνυμά μου ως την ελάχιστη συμπαράστασή μου στο πρόσωπό σου.

Ανώνυμος είπε...

Καλά η μαλακία πάει σύννεφο... Τουλάχιστον με κάνατε και γέλασα... βρείτε ρε κανένα χόμπυ και μάθετε και ορθογραφία... δεν πάτε καλά...

Γιατί σώνει και καλά να γεμίζετε το Internet με blogs και forums για το Linux που στην ουσία δεν βοηθάνε και κανέναν μόνο γεμίζουν τα αποτελέσματα αναζήτησης σε σημείο αηδίας με 85 posts για το πώς να κάνετε περιήγηση με τον καινούριο file manager που βρήκατε στο synaptic κι εγκαταστήσατε μαζί με 5 άλλους και τον 80ο media player που βρήκατε και κρασάρει αν τον ανοίξετε μαζί με τους άλλους 79...

Άμα θέλετε σώνει και καλά να ανήκετε σε μια κοινότητα ίσως πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά την ιδέα ενός ποιητικού συλλόγου μια που στην ποίηση τα καταφέρνετε καλύτερα από ότι στη χρήση υπολογιστή...

Υ.Γ.: Δεν ξέρω κανέναν "παλιό" και καινούριο χρήστη, ξέρω χρήστες που έχουν μια ιδέα και έχουν γράψει έστω και μια γραμμή κώδικα ανεξαρτήτως ηλικίας και ξέρω και παπαρολόγους που πανηγυρίζουν σαν χάνοι μόλις βγάλει το Ubuntu καινούριο release και τρέχουν να κόψουν τούρτες με το σήμα του Ubuntu θαρρείς και έχουν κανένα λόγο να χαίρονται που θα πατήσουν το κουμπάκι του upgrade και θα τρέχουν να κλαφτούν στα forum πως το λειτουργικό τους κρασάρισε...

Φιλάκια

Ανώνυμος είπε...

opws ta eipe o filos apo panw!mono kako kaneis stin koinotita kai karagiozilikia.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά noobas - ubuntas είναι τι περιμένετε.Αναθεμα και αν εχει δουλέψει άλλη διανομη στη ζωή του!

Στο καλό.Ευχαριστούμε που έφυγες και ξεβρώμισε η κοινότητα.