Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

Οδηγός ρύθμισης compiz-fusion σε ubuntu Hardy Heron 8.04

Η νέα έκδοση του ubuntu μόλις κυκλοφόρησε και μαζί με την αναβάθμιση αρκετών προγραμμάτων έχουμε και την τελευταία έκδοση του compiz-fusion με αρκετές νέες δυνατότητες.
Το ubuntu έρχετε με προεγκατεστημένο το compiz-fusion αλλά χρειάζετε να το ενεργοποιήσουμε και να εγκαταστήσουμε μερικά επιπλέον προγράμματα για την ρύθμιση του.

Eγκατάσταση driver κάρτας γραφικών
Αρχικά θα πρέπει να εγκαταστήσουμε τους κατάλληλους driver της κάρτας γραφικών μας. Στο ubuntu θα παμε στο μενού Σύστημα>Διαχείριση Συστήματος και εκεί στο πρόγραμμα "hardware drivers". Στο kubuntu θα πάμε στο Kmenu>Σύστημα και στο πρόγραμμα "Hardware Driver Manager". Mετά την εγκατάσταση των driver θα πρέπει να κάνουμε restart για να τους ενεργοποιήσουμε. Όσοι έχουν κάρτες γραφικών intel και ati παλιάς σειράς(εώς 9800) δεν χρειάζετε να εγκαταστήσουν τίποτα γιατί αυτόματα η διανομή τρέχει τους open driver.

Eγκατάσταση χρήσιμων προγραμμάτων διαχείρισης του compiz-fusion
Για να μπορέσουμε να ρύθμίσουμε το compiz-fusion θα πρέπει να εγκαταστήσουμε τον διαχειριστή ρυθμίσεων τoυ compiz-fusion . Ανοίγουμε το πρόγραμμα synaptic η στο kubuntu το adept και ψάχνουμε το πακέτο
compizconfig-settings-manager
και το εγκαθιστούμε. Η ανοίγουμε κονσόλα και δίνουμε
sudo apt-get install compizconfig-settings-manager

Μπορούμε να εγκαταστήσουμε και έναν πιο απλό διαχειριστή ρυθμίσεων του compiz που έχει ενα απλό μενού για γρήγορη ρυθμίση του. To πρόγραμμα λέγετε simple config settings manager και για να το εγκαταστήσουμε βάζουμε το πακέτο
simple-ccsm
μέσω του προγράμματος synaptic η adept η δίνουμε σε κονσόλα
sudo apt-get install simple-ccsm



















Άλλο ένα χρήσιμο προγραμματάκι για το compiz-fusion είναι και το
fusion-icon.
θα το βρούμε και αυτό μέσω synaptic η adept η θα το εγκαταστήσουμε μέσω κονσόλας δίνοντας
sudo apt-get install fusion-icon
Το πρόγραμμα προσθέτει ενα εικονίδιο στο task manager για άμεση διαχείριση του compiz-fusion.












Mέσω synaptic θα βρούμε και το screenlets που είναι διάφορα μικρά ποργραμματάκια που δείχνουν διάφορες πληροφορίες όπως τον καιρο κτλ. Αυτα προγραμματάκια συνεργάζονται άψογα με το compiz-fusion.




















Eνεργοποιήση του compiz-fusion

Η ενεργοποιήση του compiz-fusion στο ubuntu γίνετε μέσω του μενού Σύστημα>Προτιμήσεις>Εμφάνιση
Στο παράθυρο που θα ανοίξει πάμε στην καρτέλα Visual Effects και ενεργοποιούμε την επιλογή Extra.


















Η ενεργοποιήση στο kubuntu γίνετε μέσω του
kmenu>Σύστημα
και του προγράμματος Desktop Effects. Εκεί επιλέγουμε το Extra Effects.















Emerald Theme Manager

Καλό είναι να εγκαταστήσουμε και το emerald theme manager ώστε να μπορούμε να αλλάξουμε το theme των παραθυρών. Η εγκατάσταση του προγράμματος γίνετε βάζοντας το πακέτο emerald μέσω synaptic η adept η δίνοντας σε κονσόλα
sudo apt-get install emerald
Mετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα θα το βρούμε μέσω του μενού
Σύστημα>προτιμήσεις στο ubuntu
Kmenu>ρυθμίσεις στο kubuntu















Για να εγκαταστήσουμε κάποιο θέμα πάμε στις παρακάτω διευθύνσεις

http://www.gnome-look.org compiz-theme

http://www.kde-look.org compiz-theme
http://www.gnome-look.org beryl emerald theme
http://www.kde-look.org beryl emerald theme

επιλέγουμε το θέμα που μας αρέσει το κατεβάζουμε και το κάνουμε import μέσα από το πρόγραμμα. Προσέχουμε το αρχείο που κατεβάσαμε να έχει κατάληξη .emerald για να μπορεί να γίνει import.
Για να φορτώσουμε κάποιο θέμα το επιλέγουμε με διπλό κλικ μέσα από την καρτα Ρυθμίσεις θεμάτων>θεματα ενώ μπορούμε να επεξεργαστούμε τα θέματα των παραθύρων μας μέσα από την καρτα Ρυθμίσεις θεμάτων>επεξεργασία θεμάτων.
Για γενικές ρυθμίσεις του emerald πάμε στην κάρτα "Ρυθμίσεις του emerald"
Σε περίπτωση που δεν μας φορτώνει κάποιο από τα θέματα του emerald στα παράθυρά μας τότε σταματάμε να τρέχουμε το compiz-fusion ανοίγουμε το πρόγραμμα advanced desktop effects settings και πάμε στο μενού εφέ>windows decoration και στο πεδίο Command βάζουμε
emerald --replace
Μετά ξανατρέχουμε το compiz-fusion

Advanced Desktop Effects Settings
Ας δούμε τώρα πως μπορούμε να ενεργοποιήσουμε και να ρυθμίσουμε τα διάφορα εφέ του compiz-fusion. Θα πρέπει να ανοίξουμε το πρόγραμμα Advanced Dekstop Effects Setting που θα το βρούμε στο ubuntu στο μενού
Σύστημα>προτιμήσεις
Ενώ στο kubuntu θα το βρούμε στο μενού
Κmenu>Ρυθμίσεις
Μπορούμε να το τρέξουμε και μέσω κονσόλας δίνοντας
ccsm











Από την επιλογή ιδιότητες μπορούμε να σώσουμε τις ρυθμίσεις που έχουμε κάνει στο compiz-fusion πατώντας "Εξαγωγή". Φυσικά από την επιλογή "Εισαγωγή" μπορούμε να φορτώσουμε τις ρυθμίσεις μας. Υπάρχει και η δυνατότητα για επαναφορά στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του compiz-fusion.

Ρύθμιση για τις επιφάνειες εργασίας
Για να ρυθμίσουμε τις επιφάνειες εργασίας μας ώστε να είναι τέσσερις και να εμφανιστεί ο κύβος θα πρέπει να το κάνουμε μέσω του μενού General options>Dekstop size. Εκεί θα πρέπει να βάλουμε το Horizontal virtual size στο 4 και το Vertical Virtual Size και Number Of Desktops στο 1. Αν δεν μπορούμε να αλλάξουμε το Number Of Desktops τότε πάμε στο kubuntu στο kmenu>Ρυθμίσεις συστήματος>Επιφάνειες εργασίας>Πολλαπλές επιφάνειες εργασίας η στο ubuntu κάνουμε δεξί κλίκ πάνω στις επιφάνειες στην κάτω μπάρα και τις ρυθμίζουμε στο 1.
Αν δεν μπορούμε να το αλλάξουμε απενεργοποιούμε προσωρινά το compiz-fusion κάνουμε τις αλλαγές και μετά το ενεργοποιούμε ξανά.

Εμφάνιση Ρύθμιση του Κύβου

Για να εμφανίσουμε τον κύβο θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε από το μενού "Επιφάνεια εργασίας" τα

Desktop Cube
Rotate Cube
Eπιλογέας Εικονικής Επιφάνειας Εργασίας

Καλό είναι να ενεργοποιήσουμε και μέσω του μενού "Εφέ" τα

Αντανάκλαση του κύβου
Γρανάζια του κύβου
Tρισδιάσταστα Παράθυρα

Ενω στο μενού "Χρήσιμες Εφαρμογές" επιλέγουμε το

Καλύματα Κύβου

Ο κύβος θα εμφανιστεί αν πατήσουμε το ctrl+alt+ αριστερο κουμπι στο mouse ενώ με τα κουμπιά ctrl+alt+down ξεδιπλώνετε ο κύβος σε οριζόνια διάταξη. Με τα κουμπιά ctrl+alt+δεξια η αριστερά μπορούμε να γυρίσουμε άμεσα τις επιφάνειες του κύβου



Desktop Cube
Για να ρυθμίσουμε την διαφάνεια που θα έχει ο κύβος κανουμε κλίκ στην επιλογή Desktop Cube και πάμε στην καρτέλα TRansparent Cube και εκεί αλάζουμε το Opacity During Rotation σε όποια τιμή θέλουμε.Μια τιμή γύρω στο 84000 είναι ότι πρέπει.Αν θέλουμε μπορούμε να δούμε και μέσα από τον κύβο αν πάμε στην καρτέλα behaviour και ενεργοποιήσουμε την επιλογή inside cube.Στην καρτέλα appearence μπορούμε να επιλέξουμε και το φόντο ενεργοποιώντας την επιλογή skydome.Υπάρχει και η δυνατότητα να ανεβάσουμε και την φωτογραφία που θέλουμε μέσω της επιλογής Skydome Image.Πολύ καλές skydome pic υπάρχουν εδω.

skydome

Rotate Cube
Από εδώ μπορούμε να ρυθμίσουμε την ταχήτητα του κύβου από την επιλογή speed.Eνω με την επιλογή zoom μπορούμε να βάλουμε σε τι απόσταση θα εμφανίζετε ο κύβος πάνω στην επιφάνεια.

Aντανάκλαση του κύβου
Από αυτή τη επιλογή μπορούμε να ορίσουμε την ένταση και το μέγεθος της αντανάκλασης στο δάπεδο ενώ στο είδος η καλήτερη αντανάκλαση όπως πάντα είναι το χοροπηδηχτό :) (για άλλη μια φορά ο μεταφραστής τα σπάει)

Γρανάζια του κύβου
Ενεργοποιώντας αυτή την επιλογή εμφανίζονται 3d γρανάζια στο εσωτερικό του κύβου αλλά θα πρέπει πρώτα να έχουμε κάνει και διάφανο τον κύβο μας για να τα δούμε.


Τρισδιάστατα Παράθυρα
Με αυτήν την επιλογή τα παράθυρα των προγραμμάτων βγαίνουν έξω από τον κύβο σε τρισδιάστατη μορφή. Από την καρτέλα "βαθος παραθύρου¨ και την επιλογή "βάθος παραθύρου" μπορούμε να διαμορφώσουμε πόσο παχος θα έχουν τα 3d παράθυρα. Ενώ από την καρτέλα "Διάφορες Επιλογές" και από την επιλογή "Χώρος Παραθύρου" μπορούμε να ορίσουμε την απόσταση των παραθύρων από τον κύβο ενώ από την "Ταχύτητα Γραφικής Απεικόνισης" μπορούμε να ορίσουμε την ταχύτητα του εφέ.





Καλύματα Κύβου
Από εδώ μπορούμε να ανεβάσουμε όποια φωτογραφία θέλουμε στην πάνω και κάτω πλευρά του κύβου. Στην καρτέλα "Εμφάνιση" και στα πεδία Αρχεία πάνω και κάτω εικόνας πατάμε νέο και εισάγουμε την φωτογραφία που θέλουμε. Καλό είναι η φωτογραφία να είναι σε μορφή .png. Στην καρτέλα "Συμπεριφορά¨ καλό είναι να επιλέξουμε τα
Κλιμάκωση πάνω και κάτω εικόνας
Συρρίκνωση πάνω και κάτω εικόνας στα όρια
ώστε οι φωτογραφίες μας να ταιριάζουν στα καλύματα του κύβου.

Προσβασιμότητα

Magnifier

Mε αυτό το pluggin μπορούμε να μεγενθύνουμε το πεδίο που βρίσκετε κάτω από τον κέρσορα. Η ενεργοποιήση γίνετε αν πατήσουμε το winkey+m ενώ μπορούμε να μεγενθύνουμε το πεδίο κρατώντας πατημένα τα shift+winkey και παίζοντας με την ροδα του ποντικιού.
Στην καρτέλα "Γενικά" και στην επιλογή Mode μπορούμε να διαλέξουμε τον τύπο του εφέ ανάμεσα στα Απλό,image overlay,Fish Eye.
Eνώ στην ίδια καρτέλα υπάρχει και η δυνατότητα να ρυθμίσουμε και το κάθε εφέ ξεχωριστά.



Show Mouse
Αν ενεργοποιήσουμε αυτό το εφέ εμφανίζετε ένας κινούμενο κύκλος από αστέρια γύρο από τον κέρσορα του mouse. H ενεργοποιήση του εφέ γίνετε αν πατήσουμε winkey+k. Στην καρτέλα "Γενικά" μπορούμε να επιλέξουμε την ταχύτητα περιστροφής του κύκλο από το πεδίο "Rotation Speed" απο το πεδίο "Radious" την απόσταση που θα έχει ο κύκλος από τον κέρσορα ενώ από το πεδίο Emiters πόσο πυκνός θα είναι. Στην καρτέλα "Particle Options" και στο πεδίο "Particle Color" μπορούμε να επιλέξουμε και το χρώμα που μας αρέσει.
















Αρνητικό

Με αυτό το εφέ μπορούμε να εμφανίσουμε με αρνητικό φωτισμό κάποιο παράθυρο προγράμματος.Για να το ενεργοποιήσουμε επιλέγουμε το παράθυρο του προγράμματος που μας ενδιαφέρει και πατάμε winkey+n.












Βελτιωμένο Ζουμ Επιφάνειας Εργασίας
Το εφέ αυτό μας βοηθάει να μεγεθύνουμε την οθόνη εργασίας μας με κεντρικό σημείο εστίασης τον κέρσορα του mouse. Η ενεργοποιήση του εφέ γίνετε αν πατήσουμε το winkey+c και μετά με την ρόδα του ποντικιού κάνουμε Zoom in out .

Eπιφάνεια Εργασίας


Expo
Αν ενεργοποιήσουμε αυτή την επιλογή μπορούμε να εμφανίζουμε μαζί σε μια οριζόντια διάταξη τις επιφάνειες εργασίας μας μαζί με τα περιεχόμενά τους. Μπορούμε να επιλέξουμε τον τρόπο ενεργοποίησης του εφέ αν πάμε στην καρτέλα "Συνδυασμοί" και κάνουμε κλικ στο κουμπάκι στην επιλογή "Άκρη του Expo". Θα μας εμφανιστεί μια οθόνη και εκεί μπορούμε να επιλέξουμε σε ποιά γωνία της οθόνης θα ενεργοποιήτε το εφέ όταν θα πηγαίνει ο κέρσορας.
Από την καρτέλα "Εμφάνιση" και την επιλογή Deformation" επιλέγουμε το σχήμα που θα έχει η διάταξη με τις επιφάνειες ενώ στην ίδια καρτέλα μπορούμε με την επιλογή "Απόσταση" να ορισούμε την τελική απόσταση που θα εμφανίζονται οι επιφάνειες.
Στην ίδια καρτέλα και από την επιλογή "Reflection" μπορούμενα ρυθμίσουμε τον βαθμό αντανάκλασης στο δάπεδο.
Στην καρτέλα "Συμπεριφορά" και από την επιλογή "Γραφική απεκόνιση του ζοομ"μπορούμε να επιλέξουμε το εφέ της ενεργοποίησης του ενώ απο το "Χρονο ζουμ" ρυθμίζουμε το χρόνο διάρκειας του εφέ.





Eφε

Water Effects
Αν ενεργοποιήσουμε αυτό το εφέ εμφανίζονται νερά στο επιφάνεια εργασίας μας ή σε μορφή βροχης η σε κυματισμό ακολουθώντας τον κέρσοαρα η τα παράθυρα. Η ενεργοποίηση τους γίνετε για την βροχή με το shift+f9 ενώ για να ακολουθούν κυμματισμοί τον κέρσορα κρατάμε πατημένο το ctrl+winkey.




Woobly Windows
Ενεργοποιώντας αυτό το εφέ τα παράθυρα των προγραμμάτων κυματίζουν όταν τα μετακινούμε.Αν θέλουμε και τα μενού μας να έχουν animation πάμε στην καρτέλα "Γενικά" και βάζουμε την ρύθμιση "Μap effect" στο "shiver" ενώ στη πεδίο "Map Windows" μπορούμε να αφαιρέσουμε όποιο τύπο μενού δεν θέλουμε να εμφανίζετε με εφέ. Ενώ αν επιλέξουμε το "Maximize Effect" τα παράθυρα των προγραμμάτων τεντόνονται όταν τα κάνουμε maximizing,unmiximizing






Γραψε με φωτιά στην οθόνη
Ενεργοποιώντας αυτή την επιλογή μπορούμε να γράψουμε κάτι στην οθόνη μας με φωτιά.Η χρήση του εφέ γίνετε αν κρατήσουμε πατημένο το shift+winkey+αριστερο κουμπι στο mouse.
Αν θέλουμε να σβήσουμε ότι έχουμε γράψει πατάμε shift+winkey+c.
Μέσω της καρτέλας γενικά μπορούμε να ρυθμίσουμε την ένταση της φωτιάς μέσα από την επιλογή "Ζωή Στοιχείων Φωτιάς" και το μέγεθος που θα έχουν τα γράμματα μέσα από την επιλογή ¨Μέγεθος Στοιχείων Φωτιάς".Ακόμα μπορούμε να αλλάξουμε την εμφάνιση της φωτιάς επιλέγοντας το "Τυχαία Χρωματισμένη Φωτιά".















Γραφικές Απεικονίσεις
Από εδώ μπορούμε να ρυθμίσουμε τα εφέ για την γραφική απεικόνιση κλεισίματος,ανοίγματος,σκίασης,εστίασης των παραθύρων,μενού κτλ.Για να επιλέξουμε κάποιο διαφορετικό εφέ πάμε στην καρτέλα που μας ενδιαφέρει επιλέγουμε την πρώτη καταχώρηση στο παράθυρο "Επιλογές Γραφικής Απεικόνισης" πατάμε το κουμπί επεξεργασία και στο παράθυρο που θα ανοίξει μέσα από το μενου "Εφε" επιλέγουμε αυτό που θέλουμε.Στο ίδιο παράθυρο υπάρχει και η επιλογή "Διάρκεια" για να ρυθμίσουμε την διάρκεια που θα έχει το εφέ.
Στην καρτέλα "Ρυθμισεις Εφέ" μπορούμε να κάνουμε ρυθμίσεις για το κάθε εφέ ξεχωριστά ενώ αν θέλουμε μπορούμε να επιλέξουμε το "Τυχαία Επιλογή Απεκόνισης Για Ολα Τα Γεγονότα"




Διαχείριση Παραθύρων

Resize Windows

Από εδώ πάμε στην καρτέλα "Γενικά" και στο πεδίο "Default Resize Mode" επιλέγουμε scretch ώστε το resize των παραθύρων να γίνετε ταχύτατα και να εμφανίζονται τα περιεχόμενα του.


Scale
Η επιλογή αυτή μας επιτρέπει να δούμε όλα τα ανοιχτά προγράμματα που τρέχουμε σε όλες τις επιφάνειες εργασίας η σε αυτήν που δουλεύουμε.















Στην καρτέλα "Γενικά" μπορούμε να ορίσουμε την απόσταση που θα φαίνονται τα παράθυρα από την επιλογή Spacing ενώ με την επιλογή speed ρυθμίζουμε την ταχύτητα που θα έχει το εφέ.
Στην καρτέλα "Bindings" μπορούμε να ορίσουμε σε πια γωνία της οθόνης θα ενεργοποιήτε το εφέ όταν θα πηγαίνει ο κέρσορας. Για να εμφανίσουμε όλα τα ανοιχτά προγράμματα πηγαίνουμε στην ρύθμιση "Ιnitiate window Picker For All windows" ενώ για τα προγράμματα που τρέχουν στην επιφάνεια εργασίας που δουλεύουμε πάμε στην ρύθμιση "Initiate Window Picker"
Οταν βρισκόμαστε σε κατάσταση scale μπορούμε με δεξί κλικ να φέρουμε ένα παράθυρο μπροστά και με αριστερό κλικ να το ενεργοποιήσουμε.Με μεσαίο κλικ μπορούμε να κλείσουμε το παράθυρο κάποιου προγράμματος.

Επιλογέας Δαχτυλιδιού
Mε αυτό το εφέ μπορούμε να δούμε σε ένα δαχτυλιο τις μικρογραφίες των προγράμματων που έχουμε ανοιχτά . Τα προγράμματα τα μετακινούμε κυκλικά επιλέγοντας όποιο θέλουμε να δουλέψουμε. Για να εμφανιστούν οι μικρογραφίες από τα προγράμματα της επιφάνειας εργασίας που δουλεύουμε πατάμε winkey+tab ενώ με το alt+winkey+tab εμφανίζονται τα προγράμματα από όλες τις επιφάνειες.




Στην καρτέλα "Εμφάνιση δαχτυλιδιού" μπορούμε να ρυθμίσουμε το μέγεθος που θα έχει ο δαχτύλιος απο τις επιλογές " Πλάτος και ύψος δαχτυλιδιού" και το μέγεθος της μικρογραφίας από τις επιλογές "Πλάτος και ύψος Μικρογραφίας"


Επιλογέας Μετατόπισης
Ενεργοποιώντας αυτή την ρύθμιση μπορούμε να δούμε τα ανοιχτά προγράμματα που έχουμε με έναν ακόμα τρόπο εκτός από το scale και το δαχτύλιο που είδαμε πιο πάνω.Στην καρτέλα "Εμφάνιση" και στην επιλογή "Μέθοδος επιλογέα" μπορούμε να επιλέξουμε ένα από τα δύο εφέ εμφάνισης που υπάρχουν.Το "Γύρισμα" και την "Κάλυψη".Ενω στην ίδια καρτέλα και στο επιλογή Reflections μπορούμε να ορίσουμε το χρώμα του δαπέδου αλλά και το μέγεθος της αντανάκλασης.Το εφέ ενεργοποιείται με τα κουμπια winkey+shift+s ενω μπορούμε να ορίσουμε και συνδιασμό για να εμφανίζονται τα προγράμματα από όλες τις επιφάνειες εργασίας.













Αυτόν τον οδηγό μπορεί ο καθένας να τον χρησιμοποιήση ελεύθερα δλδ να τον αντιγράψει να τον μετατρέψει η να τον κάνει ότι άλλο θέλει :P
Στην μετάδοση της πληροφορίας δεν πρέπει και δεν μπορεί να υπάρχει ιδιοκτησία.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάρα πολύ καλός οδηγός!! Κρίμα που τον ανακάλυψα αφότου ρύθμισα το compiz! Δίνεις πάρα πολύ χρήσιμες πληροφορίες!! :)

greg είπε...

Ορέος ρε φίλε σοστος μου μου άρεσε στο τέλος εκει που λες για την ελευθερία τις πληροφορίας ... μαζί σου.

alekos είπε...

Γειά σου και από εμένα, πράγματι ωραίος οδηγός και έπεσα πάνω την σωστή στιγμή μιας και πριν από λίγο πέρασα kubuntu 8.04 remix. Βέβαια το KDE4 μας κάνει νερά ακόμα αλλά θα γίνει και αυτό stable. Συνέχισε έτσι για να σε διαβάζουμε και να μαθαίνουμε. Όσο για τον τίτλο είναι ο κατάλληλος.

Ύ.Γ Αν θέλεις να μοιράζεσαι την δουλειά σου βάλε ένα cc license, αν και μάλλον αυτό το γνωρίζεις ήδη.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Πολύ πολύ καλό blog!!!

Τρέχω το Ub. 8.04 από live CD και δε μου εμφανίζει τίποτα όταν πάω στο "Hardware Drivers". Είναι επειδή το τρέχω από live CD;

Κατέβασα και όλα τα πακέτα που προτείνεις κι έκανα ό,τι άλλο λες στο οδηγό (πολύ καλός οδηγός, μπράβο, είμαι καινούργιος και ήθελα κάτι κατατοπιστικό).

Αλλά ακόμη δεν αναγνωρίζει την κάρτα γραφικών. Είναι N-Vidia on-board.

Και, φυσικά, ως αποτέλεσμα, δεν ενεργοποιούνται τα εφφέ.

Ξέρεις τι μπορεί να φταίει;
Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Thanx για τον οδηγό. Με βοηθήσε πολύ! :)

Γιώργος είπε...

εισαι ΑΡΧΗΓΟΣ!
πραγματικα τελειος!

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικος ο οδηγος.
Απλα να πω οτι αν στο kubuntu επειτα απο την εγκατασταση του ccsm δεν βλεπετε icons στο ccsm δωστε την παρακατω εντολη και ολα θα διορθωθουν:

sudo apt-get install librsvg2-2 librsvg2-bin librsvg2-common

φιλικα,
paschalis.m

paniC είπε...

wraios!!! mou anoikses ta matia euxaristw!

Ανώνυμος είπε...

Ακολούθησα κατά γράμμα τις οδηγίες σου και κατάφερα να ρυθμίσω το compiz.
Σ'ευχαριστώ πολύ!!!

xenofonp είπε...

OUAUUUUUUUU FANTASTICO


ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ NEOTERO ΓΙΑ UBUNTU 8.10

xenofonp είπε...

ΤΟ ΔΟΥΛΕΨΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΟΣΟ ΕΚΑΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΧΑΖΕΥΑ
ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.
ΝΟΜΙΖΩ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΡΗ ΣΤΟ LINUX ΗΤΑΝ Η ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ .
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ VISTA KILLER

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλός οδηγός!!!
Ευτυχώς που τον βρήκα πριν μπω στην διαδικασία να ασχοληθώ από μόνος μου με το Compiz Fusion!!!

Thanks!!!!!!!!!!!!!!!!!

antinewskilkis είπε...

υπέροχος οδηγός, στα περισσότερρα μου δουλεύει άψογα (αν και ο κύβος μου βγήκε κυκλικός), στην 9.04 που μόλις έχω εγκαταστήσει, ευχαριστώ από βάθους καρδιάς γιατί τα αγγλικά μου είναι απαράδεκτα και δεν ξέρω πως αλλοιώς θα μπορούσα να τα καταφέρω.

Ανώνυμος είπε...

eisai wraios... thanks